Hoe werkt het?

Samen in de coöperatie

Zonne-energie opwekken via zonnepanelen is hot! Maar niet voor iedereen mogelijk. Soms is het dak niet geschikt, soms wil je liever de panelen niet op je dak omdat je het niet mooi vindt. Of je woont in een monument, een flat/appartement of je huurt. Maar daar komt nu verandering in. Zon op Nijkerk is een burgerinitiatief met als doel het voor iedereen mogelijk te maken om energie op te wekken uit de zon. Je doet dan mee in een coöperatie die zonnepanelen exploiteert. De coöperatie werkt lokaal.Jouw’ panelen zijn dus altijd in de buurt. Samen werken we zo aan een duurzamer Nijkerk.

Elke installatie wordt geëxploiteerd door een coöperatie. Dat is zo geregeld in de Energiewet. Als deelnemer word je lid van die coöperatie. De coöperatie wekt stroom op en verkoopt die aan een energiebedrijf. De opbrengst is helemaal voor jou en de andere deelnemers. Dit is onder de huidige wetgeving de meest rendabele manier om energie op te wekken uit de zon. Het mooie is dat je al kunt meedoen met één paneel in de coöperatie en dat je geen omkijken hebt naar je panelen!

Wil je meedoen, dan word je lid van de coöperatie

Hoe meer daken, hoe meer deelnemers. Als je wilt kun je de coöperatie mee besturen. De coöperatie maakt het voor de deelnemer zo aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk. Omdat we samenwerken kunnen we de kosten laag houden en iedereen laten profiteren van de beste afspraken met leveranciers, fiscus en partners. U profiteert van de voordelen, wij verzorgen de hele organisatie. Daarvoor werkt Zon op Nijkerk samen met Zon op Nederland. En we zijn niet de eerste. Er zijn in ons land al veel gemeenten voorgegaan en op veel plaatsen wordt al succesvol samen stroom gemaakt uit de zon!

Vrienden van Zon op Nijkerk

Wanneer er meer belangstelling is, dan er panelen op het eerste dak beschikbaar zijn,  dan kunnen de leden die (nog) niet mee(kunnen) een zgn B-lidmaatschap aangaan. Zij betalen € 50 en zijn daarmee verzekerd van voorrang bij het volgende dak. De € 50 die ze betalen krijgen ze later terug als verlaging op de factuur bij deelname aan het volgende dak. Wanneer we meer dan 50 leden hebben, dan krijgt de coöperatie subsidie op de installatiekosten. Deze subsidie is niet opgenomen in de financiële berekening

Informatieblad Vrienden Zon op Nijkerk

Inschrijfformulier Vrienden Zon op Nijkerk