Wat is zonne-energie?

Elektriciteit opwekken met zonnepanelen heeft veel potentie. Het is snel en eenvoudig te installeren in je directe omgeving en de investeringskosten zijn relatief laag.  Geen kans op geluidsoverlast. De panelen zetten zonlicht direct om in elektriciteit. Die elektrische stroom wordt via een converter aan het lichtnet geleverd. De panelen gaan lang mee, na 20 jaar produceren ze nog steeds 80% van de elektriciteit als toen ze nieuw waren. De converter gaat minimaal 10 jaar mee.

De technologische ontwikkelingen gaan gestaag door en stap voor stap wordt zonne-energie goedkoper.  Toch kunnen en willen we niet wachten. We willen NU iets doen. Het kan en is zinvol. Omdat we vinden dat het tijd is om zelf verantwoordelijk te zijn voor onze toekomst en niet af te wachten tot een ander eindelijk iets gaat doen.