Wie zijn wij?

Zon op Nijkerk is een initiatief voor en door burgers van Nijkerk.  We willen het mogelijk maken voor alle inwoners van Nijkerk schone lokale energie te produceren. Dat doen we door, als coöperatie, zonnepanelen te plaatsen op het dak van een ander, zoals bedrijven of scholen.

100% groene stroom, goedkoper dan je eigen energiebedrijf

Iedereen die wil deelnemen, kan lid worden van de coöperatie en investeren in schone energie.

Zon op Nijkerk is een organisatie van vrijwilligers, we zetten ons in om projecten te initiëren en te ondersteunen die Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken duurzamer maken.

100% lokaal, 100% duurzaam, 0% commercieel!

De coöperatie heeft een bestuur dat wordt gevormd door Michel van Rooyen (voorzitter) René Windhouwer (secretaris/penningmeester), Herman Julsing (bestuurslid), Marco Borst (bestuurslid).

Wil je ons helpen om de gemeente Nijkerk duurzamer te maken: laat het ons weten!

Wat hebben we bereikt?

Inmiddels hebben we op zes daken een installatie liggen met in totaal ruim 1100 zonnepanelen en hebben we 120 leden uit zowel Nijkerk als ook Hoevelaken (januari 2019). De zonnepanelen liggen op twee de bedrijven Kuyer Metaal I/II en Smink I/II en ook twee scholen: Hoeksteen en Maranathaschool.

Voor 2019 zijn we bezig met nog eens vier daken op: De Koningin Emmaschool, Rehobothschool, Daltonschool Corlaer en de Ichthusschool.

Maar natuurlijk zijn we altijd opzoek naar nieuwe daken. Heeft u een dak dat u beschikbaar wilt stellen of kent u kent u wellicht iemand met een geschikt dak, neem dan contact met ons op via info@zonopnijkerk.nl.

Zon op Nijkerk is aangesloten bij REScoopNL.

Hieronder kunt u een PDF van de statuten en huishoudelijk reglement downloaden.

Statuten Zon op Nijkerk

Huishoudelijk reglement Coöperatie Zon op Nijkerk_vastgesteld op 17-1-2017