Wie zijn wij?

Zon op Nijkerk is een burgerinitiatief met als doel om het voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk mogelijk te maken eigen elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. 100% groene stroom, goedkoper dan van je energieleverancier. We gaan, als coöperatie, zonnepanelen leggen op collectieve daken. Iedereen die wil deelnemen, kan lid worden van de coöperatie en investeren in panelen.

Zon op Nijkerk is een onderdeel van Stichting Duurzaam Nijkerk. Duurzaam Nijkerk is een onafhankelijke stichting, opgericht door een enthousiaste groep inwoners. We zetten ons vrijwillig in om projecten te initiëren en te ondersteunen die Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken duurzamer maken. Voor en door burgers.

100% lokaal, 100% duurzaam!

De initiatiefnemers zijn:

Richard van de Bor, Lieske Duim, Herman Julsing, Gert van Rees, André van Renselaar, Michel van Rooyen en René Windhouwer.

Wil je ons helpen om de gemeente Nijkerk duurzamer te maken: laat het ons weten!

Het eerste dak waar zonnepanelen komen te staan voor de burgers van Nijkerk is die van Kuyer Metaal in Nijkerk.

De gemeente Nijkerk steunt ons initiatief. In april 2016 hebben we de toezegging gekregen dat we het dak van de brandweerkazerne kunnen gaan gebruiken om panelen op te leggen.

We zijn in gesprek met meerdere bedrijven, ook in Hoevelaken, om daken te kunnen gebruiken voor het opwekken van duurzame stroom.

Ook twee scholen in Nijkerk doen mee:

Zon op Nijkerk werkt samen met Zon op Nederland.

Hieronder kunt u een PDF van de statuten en huishoudelijk reglement downloaden.

Statuten Zon op Nijkerk

Huishoudelijk reglement Coöperatie Zon op Nijkerk_vastgesteld op 17-1-2017