Hoe werkt het?

Samen in de coöperatie

Zonne-energie opwekken via zonnepanelen is hot! Maar niet voor iedereen mogelijk. Soms is het dak niet geschikt, soms wil je liever de panelen niet op je dak omdat je het niet mooi vindt. Of je woont in een monument, een flat/appartement of je huurt. Maar daar komt nu verandering in. Zon op Nijkerk is een burgerinitiatief met als doel het voor iedereen mogelijk te maken om energie op te wekken uit de zon. Je doet dan mee in een coöperatie die zonnepanelen exploiteert. De coöperatie werkt lokaal.Jouw’ panelen zijn dus altijd in de buurt. Samen werken we zo aan een duurzamer Nijkerk.

Elke installatie wordt geëxploiteerd door een coöperatie. Dat is zo geregeld in de Energiewet. Als deelnemer word je lid van die coöperatie. De coöperatie wekt stroom op en verkoopt die aan een energiebedrijf. De opbrengst is helemaal voor jou en de andere deelnemers. Dit is onder de huidige wetgeving de meest rendabele manier om energie op te wekken uit de zon. Het mooie is dat je al kunt meedoen met één paneel in de coöperatie en dat je geen omkijken hebt naar je panelen!

Wil je meedoen, dan word je lid van de coöperatie

Hoe meer daken, hoe meer deelnemers. Als je wilt kun je de coöperatie mee besturen. De coöperatie maakt het voor de deelnemer zo aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk. Omdat we samenwerken kunnen we de kosten laag houden en iedereen laten profiteren van de beste afspraken met leveranciers, fiscus en partners. U profiteert van de voordelen, wij verzorgen de hele organisatie.

Duurzaamheidslening Gemeente Nijkerk

Gemeente Nijkerk vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Met de Duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Zo woont u energiezuiniger, comfortabeler én draagt u bij aan een beter milieu. De Gemeente Nijkerk ondersteunt met de duurzaamheidslening ook uw deelname aan Zon op Nijkerk.

U kunt zich hier aanmelden voor de duurzaamheidslening van de Gemeente Nijkerk.

Partners

Zon op Nijkerk is een initiatief van Duurzaam Nijkerk. Het meeste werk wordt gedaan door onze enthousiaste vrijwilligers. Gelukkig worden wij door net zulke enthousiaste partners bijgestaan.

Bekijk alle partners